DATSJA

Lancering serious game: Go Fever!

1 november • Geschreven door Ivo Jansen

Go Fever Mock-Up_4Go Fever Mock-Up_3

Veiligheid op de Werkvloer

Op donderdag 2 november organiseert Veiligheid Voorop de vijfde Veiligheidsdag bij AkzoNobel in Arnhem. Thema van de Veiligheidsdag is eigenaarschap. Hoe werk je op veiligheid samen en hoe neem je je persoonlijke verantwoordelijkheid daarin? Alle deelnemers ontvangen de serious game Go Fever! die speciaal voor deze gelegenheid door ons is ontwikkeld.

Het kaartspel Go Fever! is leuk om samen te spelen en bevordert bewustwording rondom deze thema’s. Loont het om weg te kijken van gevaren of neem je juist verantwoordelijkheid in escalerende situaties?

Serious game

Velen werken in een omgeving waar veiligheid voorop staat, waar kleine missers grote gevolgen kunnen hebben. Wat gebeurt er als alle belanghebbenden hun verantwoordelijkheden doorschuiven? Als iedere schakel in een keten alleen aan zijn eigen hachje denkt? Wie voorkomt dat de situatie escaleert en wie maakt zichzelf juist onzichtbaar? Go Fever! speelt met deze vragen en laat de spelers ervaren wat gedeelde verantwoordelijkheid is. Go Fever! wordt een uniek nieuw spel voor 4 spelers met herkenbare elementen uit eeuwenoude kaartspellen.

Opbrengsten

  • Go Fever! bevordert onderlinge communicatie. Wanneer mensen uit verschillende geledingen van een organisatie deelnemen aan een spel doet het er niet toe wat je functie in de organisatie is; alleen de spelregels gelden nog.
  • Het kaartspel maakt op een leuke manier inzichtelijk dat je met je eigen straatje schoonvegen de dag misschien overleeft, maar dat je er op de langere termijn de wrange vruchten van plukt. Gedeelde verantwoordelijkheid loont.

Serious Fun!

Veel serious games die ik ken zijn heel serieus en eigenlijk helemaal niet leuk om te spelen. Deze spellen met goede bedoelingen komen vaak in een kast of in een la terecht. Wij maken in de eerste plaats leuke en mooi vormgegeven spellen, spellen die ook nog eens nieuwe inzichten of ontwikkelde vaardigheden opleveren; serious fun dus.

Datsja Coaching & Training

Datsja Coaching & Training is opgezet door Ivo Jansen, specialist in loopbaanontwikkeling en life skills. Sinds 2014 werkt Ivo samen met het Canadese CareerCycles aan de doorontwikkeling en de Nederlandse vertaling van het loopbaanspel Who You Are Matters! Sindsdien ontwikkelde hij zelf het kaartspel Broadview Master en bracht uitgeverij Snor zijn vriendenboek voor volwassenen uit: ‘We Love You’. Momenteel werkt hij met het NLR aan een spel voor verkeersvliegers en ontwikkelt hij voor CNV een online tool.

 

Concept: Ivo Jansen Design: Adept Vormgeving

 

 

Go Fever Mock-Up_1Go Fever Mock-Up_2