DATSJA

Loopbaanspel

wyam loopbaanspel

Who You Are Matters! is een bordspel dat is ontwikkeld door het Canadese CareerCycles. Schakel Datsja Loopbaanadvies in voor een dagdeel en speel het spel op de eigen locatie. Het is mogelijk om met zeven groepen tegelijk te spelen. Kosten:  €850  (bij een klein groepje is overleg mogelijk)

Who You Are Matters!

  • duurt ongeveer 2,5 uur (inclusief een kwartiertje pauze),
  • voor groepen van 4 tot 28 spelers,
  • levert tastbare resultaten op: je Career Sketch en je Career Statement,
  • heeft een positieve invloed op de groep (teambuilding),
  • is zinvol, maar vooral ook plezierig om te doen!

Wat levert het op?

Iedere deelnemer krijgt tijdens het spelen een persoonlijk overzicht van zijn of haar Behoeften, Talenten, Persoonlijke kwaliteiten, Hobby’s & Interesses. Op basis hiervan formuleren de deelnemers hun persoonlijke missie in de vorm van het Career Statement. Spreek je persoonlijke missie uit en ervaar meer rust, regie en richting. Je gaat verbanden zien die je eerder niet zag en het opent je ogen voor nieuwe mogelijkheden.

Teamopbrengst

Tijdens het spelen kom je meer te weten over je persoonlijke en professionele leven. Alle spelers vertellen hun verhaal en zo leer je elkaar al snel op een wezenlijk andere manier kennen. Daarmee functioneert de game ook als teambuilding experience.

Leg de persoonlijke missie van de teamleden naast de missie van de organisatie. Door overzicht te krijgen in wat mensen graag willen en waar ze goed in zijn, kunnen werkzaamheden binnen de organisatie beter verdeeld en effectiever uitgevoerd worden.

Klik hier3       Meer weten? 

 

 

“Het spel heeft mij concreet aan het denken gezet. Het is een inspirerende manier om samen met de anderen op zoek te gaan naar wat echt belangrijk voor jou is. De combinatie van je eigen verhaal vertellen en feedback geven is heel effectief.” ~ Bjorn

 

“Het spel vraagt weinig uitleg, dat is prettig. De stappen zijn logisch en de structuur is overzichtelijk. Het uitdelen van de munten vond ik een sterk punt. Daarmee geef je de luisteraars ook een rol en het bevordert de onderlinge verstandhouding.” ~ Henny

 

“Voor mij is het spel een leuke vorm om structuur aan te brengen in wat er leeft in iemand. De meerwaarde zit voor mij in het delen van verhalen. Ik kan me voorstellen dat het spel zich goed leent voor als mensen elkaar beter willen (of moeten) leren kennen.” ~ Hanneke

 

Klik hier3       Meer weten? 

 

 

download

Landstede


Haagse Hogeschool Loopbaanspel

 

Talent Perspectief Coach

➙ Loopbaanspel boeken? 

 
Kariene Mittendorff (Associate lector Studieloopbaanbegeleiding):

"Who You Are Matters is een leuke, creatieve manier om de dialoog aan te gaan over je talenten, toekomstambities en mogelijke actiepunten.

Het loopbaanspel zet echt aan tot nadenken over jezelf. Daarmee is dit spel een welkome nieuwe werkvorm in te zetten voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding.”