DATSJA

Datsja

Een datsja is een buitenverblijf. Een plek waar stedelingen naar toe gaan om afstand te nemen van het vluchtige bestaan in de stad. Een plek die uitnodigt om je werk en je leven te overdenken.
Ken je dat verschijnsel, dat je op vakantie, wanneer je er even helemaal uit bent, ineens heel helder ziet wat écht belangrijk is? Dat is wat Datsja voor jou wil betekenen. Iedereen een Datsja!

In archaïsch Russisch betekent het woord datsja “geschenk”.

De coach

Mijn naam is Ivo Jansen en ik werk als Life & Career Coach bij Datsja Loopbaanadvies. Eerder heb ik jarenlang als docent Nederlands in het onderwijs gewerkt. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in loopbaanontwikkeling bij jong volwassenen. Hoe komen studie- en loopbaankeuzes tot stand? Ik weet van de mensen om mij heen en uit eigen ervaring dat we nauwelijks hebben geleerd hóe je goede loopbaankeuzes maakt.

Ook vandaag de dag is er op dat gebied nog een hoop verbetering mogelijk. Ik heb mij daarom voorgenomen om, waar ik kan, mensen te helpen om de plek te bereiken waar ze het beste tot hun recht komen. In 2013 heb ik alle mogelijke trainingen gevolgd bij CareerCycles in Canada. Ik ben de eerste coach in Nederland die gebruik maakt van hun unieke methode en het loopbaanspel Who You Are Matters! Ik ben blij dat ik nu met deze aanpak kan werken. De verhalende en systematische aanpak past precies bij mij.

‘Everything in its right place.’ – Radiohead

Geïnteresseerd in onze loopbaanbegeleiding?

Werkwijze

Loopbaanverhalen onthullen waardevolle aanwijzingen die van groot belang zijn bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in je loopbaan en leven. Daarom heb ik gekozen voor de
beproefde ‘narratieve’ aanpak van de Canadese organisatie CareerCycles.

Let op! Ik ben geen coach die tegenover je zit en alleen maar vragen stelt. Ik zie loopbaanbegeleiding als een gezamenlijk project.

Loopbaanbegeleidingstraject in twee delen:

  1. Duiden van werk en leven, 4 sessies
    Benoem je vraag, zet je verhalen uit op een tijdlijn, verzamel en orden de belangrijkste onderdelen van je verhaal, schrijf je persoonlijke missie (+Rust, +Regie)
  2. Doelgerichte verkenning, 4 sessies
    Gebruik je worklife statement als een kompas. Kijk uit naar aanwijzingen (watch for clues) en onderneem bevlogen actie. Verwelkom de kansen die op je af komen (+Richting).

Uniek aan de aanpak van CareerCycles is de empirische onderbouwing. De methode wordt voortdurend getoetst aan de nieuwste inzichten op het terrein van Career Counselling. CareerCycles heeft met deze methode inmiddels al meer dan 3500 mensen begeleid. Onderzoek leverde het volgende inzicht op:

Cliënten met een gevoel van onzekerheid en twijfel betreffende hun loopbaan scoren … significant hoger op gevalideerde schalen van hoop, optimisme, veerkracht, vertrouwen en “psychologisch kapitaal” (Luthans, Norman, Avolio, Avey, 2007), nieuwsgierigheid en exploratie (Kashdan, et al, 2009) en persoonlijke groei (Robitschek, 1998).

Mark Franklin (CareerCycles) verzorgde een keynote tijdens de conferentie: ‘Het onzekere voor het zekere’ in 2013. Deze conferenties wordt eens in de twee jaar georganiseerd door het lectoraat Pedagogiek van de Beroepsvorming (Frans Meijers en Marinka Kuijpers) aan de Haagse Hogeschool. De bijdrage van Mark Franklin is terug te lezen in het gelijknamige boek.

In januari 2015 ontving Mark Franklin de prestigieuze Stu Conger Award voor zijn bijdragen op het gebied van loopbaanontwikkeling en career counselling in Canada.

Geïnteresseerd in onze loopbaanbegeleiding?


Ivo Jansen

Datsja Loopbaanontwikkeling levert je deze drie R-en op:

1. Rust
2. Regie
3. Richting